Institutionen för global folkhälsa
Institutionen för global folkhälsa är en tvärvetenskaplig institution med syfte att fördjupa kunskapen om hur befolkningens hälsa kan förbättras på lokal, nationell och global nivå. Det omfattar att studera hur sociala fenomen påverkar befolkningens hälsa i en globaliserad värld och hur forskningsresultat kan omsättas i praktiskt folkhälsoarbete.
Meny för detta område
VÃ¥ra forskargrupper
Alla forskargrupper och forskargruppsledare vid institutionen för global folkhälsa. Forskning bedrivs inom ämnesområden som global hälsa, socialmedicin och folkhälsoepidemiologi.
Vill du doktorera hos oss eller är doktorand?
Här hittar du information om antagningsprocessen för forskarutbildning. Du som är registrerad doktorand hittar information och instruktioner för dig under dina studier.
Aktuell forskning och aktiviteter
Institutionskalender
Vem behöver vitamintillskott?
I avsnitt #107 av Medicinvetarna svarar Susanne Rautiainen Lagerström på lyssnarfrågor om när man kan behöva vitamintillskott (vid specifika bristsituationer), om D-vitamin kan minska risken för allvarlig covid-sjukdom (finns ännu inga tydliga vetenskapliga belägg för detta) eller när för mycket vitaminer faktiskt kan vara skadligt (hos personer med cancer eller ökad risk för cancer).
Doktorander berättar om sin forskning och Agenda 2030
Anders Klingberg, Juliet Aweko och Patricia Eustachio Colombo berättar om sina forskningsprojekt som doktorander vid institutionen samt hur de relaterar till Agenda 2030 för hållbar utveckling. Filmen är på engelska.
är en samling av 17 globala mål, som antogs 2015 av världens ledare. Målen ska bidra till en socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbar utveckling och vara uppnådda till år 2030 i världens alla länder.